Welzijnboxtel.nl

Inloggen of inschrijven

Verwijderde gebruiker
7 januari 2019

Clubcampioen 2018

De BBVS (Boxtelse Bolvereniging Sinecure) speelde op ma 12 dec. 2018 de finale voor het clubkampioenschap 2018 in het scouting gebouw aan de Molenwijkseweg. De finale is de afrondende fase na het scoreresultaat van 4 wedstrijden eerder gespeeld in 2018.
 Gijs (speler uit Gestel) wist zich voorafgaande aan de finale al redelijk van een 1e plaats verzekerd met een voorsprong van 98 punten op Jan Juffermans. Die voorsprong                    begon aardig te tanen nadat Jan in de 2e set twee maal een WBtje van totaal 2x 41 punten (Wapper Bollejan) scoorde. Die WB kun je vergelijken met 2x een strike bij het bowlen.

Ook Maria deed een verwoede poging met 2 x WB en een  W (wapper). Totaal een score van 103 punten. Onze Gestelse speler wist na een bescheiden finalewedstrijd van 156 punten tegenover Jan met 191  en Maria 195 de fel begeerde wisseltrofee te bemachtigen.      

Vloerbollen wat is dat? Die vraag wordt mij regelmatig gesteld en mijn steevaste antwoord is; Éen keer meespelen is beter dan 100 keer kijken.                  
We beginnen het vloerbolseizoen met een oliebollen-/introductietoernooi op maandagavond 14  jan. 2019 in het scouting gebouw aan de Molenwijkseweg nr. 5b.

Bij het introductie toernooi spelen we in teams van 2 personen. De teams worden gevormd uit een  geoefende speler en een intro.
De vloerbolsport sport is te vergelijken met Bowlen of Kegelen. Echter je speelt met een halve bol in plaats van een  gewone bol en het speelveld is niet een lange baan maar een     vierkant van 4x4m. De halve bol wordt uit de speelhoek weggerold en vervolgt zijn baan        in een spiraalvorm van steeds kleiner wordende cirkels. De kegels staan in het midden van het vierkant. Het omspelen van de kegels duurt gemiddeld 12  seconden en dat geeft er letterlijk en figuurlijk vergeleken met bowlen of kegelen een spannende draai aan. Doet ie het of doet ie het  niet. En daarna volgt gejuich of oh-geroep alom.

Op de foto Peter uit Lennisheuvel ,winnaar van 2017, die de prachtige wisseltrofee overhandigt aan winnaar 2018, Gijs uit Gestel.

Gijs won met 938 punten, Jan werd 2e met 876 punten  en Maria werd 3e met 830 punten.

Op de 2e foto 11 van de 14 spelers toostend op het  boljaar 2018.

  Je kunt je voor het introductie toernooi op 14  jan telefonisch of per mail opgeven bij;              Pierre van den Oord    Baroniestraat 33     T 0682439236         E      
 Onze site; http://bbvs.hopto.org/home.htm

Dit bericht is gebaseerd op content die mogelijk is verwijderd.
Deel dit bericht!