Welzijnboxtel.nl

Inloggen of inschrijven

Locaties

Bekijk hier de ontmoetingsplekken.

Gekozen filters
  Gemeenschapshuis De Walnoot, al jaren een begrip in de wijk selissen. Een ontmoetingsplaats voor de bewoners uit de wijk en omstreken. In de walnoot hebben vele verenigingen en clubs een plaats gevonden In ons café kunt u van maandag tot en met vrijdag terecht voor een kopje koffie of een drankje. Wij beschikken over diverse zalen die gebruikt kunnen worden voor verschillende activiteiten zoals vergaderingen of cursussen. Wij kunnen u in de zaal voorzien van koffie, thee of andere drankjes, ook kunnen wij desgewenst een eenvoudige lunch verzorgen.
  Stichting Muziekhuis Boxtel beheert haar accommodatie en heeft als primaire huurder Muziekvereniging Boxtel’s Harmonie. Daarnaast verhuurt de stichting haar accommodatie aan andere gezelschappen zodat het een brede buurtaccommodatie is met een scala aan activiteiten voor jong en oud.
  Podium Boxtel is gezellig uit in de buurt. We zorgen voor een leuk, verrassend, spannend en ontspannend programma. Daarnaast trakteren we je op een hapje en een drankje. Bij de reguliere voorstellingen krijg je een gratis pauzedrankje. Geen pauze? Dan krijg je toch lekker een kop koffie/thee of een glas frisdrank/bier/wijn achteraf. Na de voorstelling gaan we ook nog eens langs met een lekker hapje. Bij Podium Boxtel is er altijd een gezellige nazit.
  Het gemeenschapshuis Orion is in 1948 gebouwd (foto boven). In die tijd was Lennisheuvel weinig meer dan een gehucht. Voor het dorpsleven was het toenmalige parochiehuis in Lennisheuvel een geweldige stimulans. Aanvankelijk was de Orion bestemd voor de jeugd. Het werd gebruikt door een aantal jeugdclubs en later ook door fanfare St.Arnoldus. Onze roos in onze nood De naam Orion is bedacht door wijlen pastoor Manders. De naam heeft niets van doen met het bekende sterrenbeeld Orion. Volgens goed ingelichte bron is het de afkorting van de slogan: "Onze roos in onze nood". Pastoor Manders en zijn rechterhand pater Jan (Pancratius) van de Ven waren zeer begaan met het lot van de jeugd die in de oorlogsjaren veel tekort was gekomen. Daar wilden ze iets voor doen. De inwoners van Lennisheuvel waren graag bereid mee te werken aan de bouw van een parochiehuis. Toen de bouw in 1948 klaar was werd het parochiehuis geroemd en geprezen als een bloeiend resultaat van gemeenschapszin; onze roos in onze nood. Tegenwoordig telt Orion meer dan 40 verenigingen die het gemeenschapshuis als hun thuisbasis beschouwen. Ze hebben de beschikking over een riante accomodatie die voor een groot deel door vrijwilligers is gebouwd en nog steeds door vrijwilligers wordt gerund. De verbondenheid van Lennisheuvel met het gemeenschapshuis is daardoor zo groot dat heel Lennisheuvel met waardering spreekt over ONS gemeenschapshuis.
  1 van 3
  Browser niet ondersteund
  Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.